Som punt de venda de La Directa

Des de gener de 2017 el Casal Popular de Vila-real som punt de venda de La Directa. Intentem fer arribar el contingut crític que proporciona aquesta publicació a la ciutadania de Vila-real. La Directa té una periodicitat quinzenal i per sols 2€ pots adquirir el teu exemplar venint al Casal Popular dins de l’horari habitual d’apertura.

Vols saber més sobre La Directa?

La Directa és un mitjà de comunicació cooperatiu en català d’actualitat, investigació, debat i anàlisi amb més de deu anys de trajectòria. Les persones que integren aquest projecte assembleari, autogestionat i descentralitzat entenen la comunicació com una eina de transformació social i no com una simple mercaderia o negoci. Per aquesta raó, la Directa vol ser una eina comunicativa per visualitzar les pràctiques dels moviments socials, els projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l’actual i els col·lectius invisibilitzats per la majoria de mitjans de comunicació. Una gran xarxa de nuclis i col·laboradores escampades arreu del món i més de 2.000 subscriptores fan possible l’existència d’un mitjà de comunicació no supeditat a cap grup econòmic o polític i, per tant, crític amb el poder.

 

La Directa neix l’any 2006, promogut per persones que fa anys que treballen en col·lectius de contrainformació i comunicació popular. L’objectiu inicial és ser un setmanari pensat, dirigit i sustentat des dels moviments socials i per als moviments socials, davant la constatació que, durant l’última dècada, hi ha hagut un creixement sostingut i notable dels moviments socials rupturistes, tant a escala mundial –amb tota l’onada antiglobalitzadora– com a casa nostra.

El gener de 2010, el setmanari es renova arran de la fusió amb la revista de pensament i anàlisi de referència als Països Catalans, Illacrua. El canvi suposa la inclusió d’un suplement de vuit pàgines, els Quaderns d’Illacrua, dedicat a l’anàlisi crítica i la difusió de les alternatives aportades des dels moviments socials. Aquesta evolució en el tipus de continguts del paper (d’articles d’actualitat a reportatges reposats) es consolida l’octubre de 2011, quan la Directa llança una web, www.setmanaridirecta.info, per portar la veu del carrer a la xarxa des de la immediatesa de l’actualitat.

L’octubre de 2014, el setmanari passa a quinzenal, assumint definitivament el rol d’oferir continguts d’anàlisi, debat i reflexió i s’estrena una web renovada, www.directa.cat. També es prioritza la necessitat de transcendir els moviments socials per arribar al conjunt de la societat. Aquest objectiu els ha convertit en el primer mitjà de comunicació català dirigit al gran públic que funciona de manera horitzontal, assembleària i autogestionada. Conseqüentment, la Directa ha anat professionalitzant els seus processos, al mateix temps que ha experimentat un creixement sostingut de lectores i subscriptores.

L’any 2016, coincidint amb el desè aniversari del mitjà, la Directa s’ha convertit en una cooperativa de consum i usuàries. A través d’aquesta forma jurídica, s’han integrat els diferents grups de suport al projecte i s’han creat nous espais de participació. Per ser sòcia cal estar subscrita i fer una aportació econòmica al capital social de 100€. Si voleu més informació podeu escriure a cooperativa@directa.cat o consultar aquí