Llibre del mes – Març

Des de la Biblioteca Teresa Claramunt llancem la proposta de llibre del mes, on us recomanem un seguit de llibres depenent de la temàtica. Les propostes per al mes de març són:

Títol: Vendidas

Autores: Muhsen, Zana

Gènere: Biografia

Idioma: Castellà

Pàgines: 316

Sinopsi: Zana viatja amb quinze anys al Iemen, a la terra de son pare, per gaudir d’unes vacances a casa d’Abdul Khada. El que troba allí és horrible, les dones treballen fins a l’esgotament i no tenen privilegis, no hi ha electricitat ni aigua. Ella ve de Londres, on escolta música moderna i es maquilla per sortir. Abans que passi una setmana en Iemen s’assabenta que no va a tornar al seu Londres natal, ja que son pare la ha venut. A ella i a la seva germana. I la ha casat sense el seu consentiment.

 

Títol: Mujeres

Autores: Isabel-Clara Simó

Gènere: Novel.la psicològica

Idioma: Castellà

Pàgines: 195

Sinopsi:En aquest llibre hi ha setze històries de dones molt diferents: unes viuen per als seus homes, unes altres per als fills i fins i tot prostitutes que intenten sobreviure al món que les rodeja, però totes amb una cosa en comú, totes elles són lluitadores perquè dia a dia tenen que eixir en davant i a més a més carregar amb tots els inconvenients que suposa ser dona.

 

Títol: Dones i crisi: Per una nova organització social dels treballs i del temps

Autores: col.lectiu Endavant (OSAN)

Gènere: assaig feminista

Idioma: català

Pàgines: 56

Sinopsi:El present document, editat per primera vegada el 2008, està emmarcat en la situació actual de crisi econòmica i pretén fer visibles i denunciar les conseqüències que té sobre les dones, ja que els efectes de les crisis són més nefastos sobre la població que parteix de condicions més desfavorables. Sis anys després de la publicació d’aquest document, la comissió de lluita feminista d’Endavant considerem que cal actualitzar-lo. Encara que el document segueix sent vàlid, des de 2008 els efectes de la crisi i les retallades en els serveis bàsics han suposat i suposen una ofensiva contra les dones de les classes populars dels Països Catalans.

 

Títol: Nosotras que perdimos la paz

Autores: Quiñonero, Llum

Gènere: Novel·la biogràfica

Idioma: Castellà

Pàgines: 304

Sinopsi: Aquesta es la història, amb les seues pròpies veus, de quatre dones que van viure els moments més terribles de la guerra civil i la postguerra del costat dels quals la van perdre. Històries de presó i exili, de combat, d’amors perduts i oposats, de dolor i lluita, de mares enmig d’una guerra les tragèdies  i misèries de la qual han sigut ensordides per dècades de franquisme i exili interior.