Llibre del mes – Febrer

Des de la Bilioteca Teresa Claramunt llancem la proposta de llibre del mes, on us recomanem un seguit de llibres depenent de la temàtica. Les propostes per al mes de febrer són:

Títol: Lobas de mar

Gènere: Novel·la

Idioma: Castellà

Pàgines: 243

Sinopsi: La vida d’Ann Bonny i de Mary Read estava predestinada a ser la de dues dones submises en un món dominat pels homes. Però la seua ànsia de llibertat i el seu desig de viure noves experiències els va ensenyar com sobreviure en ambients exclusivament masculins i les va llançar a participar en l’aventura més fascinant de la seua època: Bonny i Read són les dues pirates més astutes que han conegut les aigües del Carib.

 

 

 

 

 

Títol: En defensa d’Afrodita. Contra la cultura de la monogàmia

Autores: Laia  Vidal, Laia Estrada, Serena, Crimethinc, Ricardo Coler, Na Pai, Marcel Balover, Marisela Montegamia , Blanca Callthefuture, Ál Cano Santana

Gènere: Assaig

Idioma: Català

Pàgines: 250

Sinopsi: Aquest llibre pot ferir la teva sensibilitat, pot fer que et qüestionis la teva vida i les teves relacions, pot ser un xoc, però aquesta n’és la intenció, forçar-nos a reflexionar sobre allò que mai ens haguéssim plantejat. En Defensa d’Afrodita, vol ser un càntic col·lectiu a unes noves formes de relacionar-nos entre les persones. Unes formes lliures i no coercitives on la llibertat sexual sigui la garant de la construcció de la persona nova en una nova societat. Aquest llibre pot ferir la teva sensibilitat, pot fer que et qüestionis la teva vida i les teves relacions, pot ser un xoc, però aquesta n’és la intenció, forçar-nos a reflexionar sobre allò que mai ens haguéssim plantejat.

 

Títol: Mujeres que corren con los lobos

Autores: Clarissa Pinkola Estés

Gènere: Assaig

Idioma: Castellà

Pàgines: 736

Sinopsi: Dins de tota dona encoratja una vida secreta, una força poderosa plena de bons instints, creativitat i saviesa. És la Dona Salvatge, una espècie en perill d’extinció a causa dels constants esforços de la societat per civilitzar a les dones i convertir-les en rígids papers que anul·len la seua essència instintiva. En aquest llibre, l’autora revela rics mites interculturals, contes de fades i històries per a contribuir al fet que les dones recuperen la seua força i la seua salut, atributs visionaris d’aquesta essència instintiva.

 

Títol: No es país para coños

Autores: Diana Lopez Varela

Gènere: Assaig

Idioma: Castellà

Pàgines: 291

Sinopsi:Una reflexió fresca i vibrant sobre el rol del feminisme i la necessitat de reivindicar-ho en la teòricament moderna societat espanyola.

Temorosos de perdre la supremacia masculina, famosos, polítics i capdavanters de tot tipus llancen el missatge que el feminisme és perillós i adverteixen de l’arribada d’una espècie de dictadura de dones a la vora d’un atac de nervis. Quan la realitat que retrata Diana López Varela en aquest llibre deixa clar que una societat basada en el feminisme és més necessària que mai.