Acte públic: «Qüestió nacional i dret d’autodeterminació»

Els esdeveniments a Catalunya han posat de manifest la importància de la qüestió nacional, especialment en un estat plurinacional com l’espanyol. Un estat, la Constitució del règim del qual nega una solució democràtica del tema, en impedir el dret d’autodeterminació dels pobles que el formen.

Els clàssics del marxisme van fer al seu moment la seua aportació al tema, defensant l’autodeterminació dels pobles com a un dret democràtic inalienable. Una posició de classe ha de partir d’aquests principis per tal d’aconseguir que la classe obrera actue en funció dels seus propis interessos i no darrere la bandera del seu enemic de classe.

Per a exposar aquestes idees, el PCPE i la J-PCPE han organitzat a Vila-real un acte públic sota el títol «La qüestió nacional i el dret d’autodeterminació», que tindrà lloc el divendres 27 d’octubre, a les 19 hores, al Casal Popular de Vila-real (carrer Cronista Traver, 30). En ell s’exposarà l’alternativa que proposem: la República socialista de caràcter confederal, com a marc més idoni per a una resolució democràtica i popular a la qüestió nacional.

L’acte està emmarcat en les VII Jornades Anticapitalistes, organitzades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.