Defensem els drets humans

Nou activistes de diversos àmbits, compromeses amb la lluita solidària amb el poble palestí, hem estat denunciades per un particular en un procés penal en relació amb els fets ocorreguts l’agost del 2015 durant el festival de música reggae Rototom Sunsplash a Benicàssim.

Aquesta querella ens acusa de delicte “d’amenaces i coaccions”, així com de “delicte d’odi”, sent un intent, també, de criminalitzar el BDS, un moviment pacífic iniciat per més de 170 organitzacions civils palestines. Es tracta d’una acció legal amb l’objectiu de deslegitimar el nostre compromís no-violent amb els Drets Humans, que prové de la defensa de la llibertat, la igualtat i la justícia de la mateixa manera que la portaren a terme Rosa Parks, Martin Luther King o Nelson Mandela. D’aquesta manera, el debat polític que s’hauria de tenir en diversos espais i plataformes, es judicialitza trencant les possibilitats d’entesa.

Aquells fets de l’estiu del 2015 van generar un intens debat, en les quals les diverses opinions van poder aflorar. Suposaren una interpel·lació, una crida a la coherència al Festival Rototom Sunsplash, de llarga trajectòria de compromís amb els Drets Humans i la pau. Un dels llocs on es va manifestar va ser en una àgora pública, com és Twitter, en exercici de la llibertat d’expressió i la legítima llibertat política. No es pot oblidar que aquest mateix festival va convidar algunes de les querellades en l’any anterior (estiu del 2014) a la participació en el seu fòrum social, tot mentre les bombes queien sobre Gaza i assassinaven més de 2.100 persones (incloent-hi més de 500 xiquets i xiquetes).

Una vegada més, els defensors d’un Estat que vulnera els drets més bàsics i desobeeix sistemàticament i des de fa més de 68 anys el Dret Internacional, tracten de criminalitzar les persones que defensem els Drets Humans i que critiquem pacíficament l’ocupació i l’apartheid.

Nosaltres realitzem una crida pacífica a la qual s’adhereixen veus de personalitats com el científic Stephen Hawking, el premi Nobel de la Pau Desmond Tutu, el supervivent del camp nazi de Buchenwald i participant en la redacció de la Declaració Universal dels Drets Humans, Stéphane Hessel, o supervivents de l’Holocaust com Hajo Meyer, Hedy Epstein, Suzanne Weiss, Alfred Grosser o Chava Folman Raban que criden per la fi de la colonització, l’ocupació i l’apartheid a Palestina.

L’empeny antidemocràtic en aturar, manipular, dissuadir i perseguir qualsevol mostra de suport amb Palestina està assolint la seua màxima expressió. Amb les imparables i cada vegada més nombroses adhesions internacionals contra l’Apartheid, el discurs de la criminalització i la repressió contra activistes pro-palestines s’intensifica i es vesteix d’acusacions d’antisemitisme. Aquesta judicialització és una mostra més del neguit sionista davant del gran creixement del moviment internacional de solidaritat amb Palestina. Unes acusacions que instrumentalitzen la simple i clara defensa pacífica dels Drets Humans, sense distinció d’identitat ètnica, religiosa o cultural. Nosaltres hem defensat sempre la memòria i la dignitat de les víctimes de l’horror feixista com un imperatiu moral i polític i això mateix ens obliga a ser-hi hui al costat del poble palestí.

És açò mateix el que volen impedir acusant-nos ara a nosaltres. Però tenim el suport mutu, la solidaritat, la cooperació, el desmantellament de la mentida i la defensa de la dignitat d’una pau justa en una Palestina lliure, una Palestina que ens estimem i que cada dia ens ensenya vida.

Us animem a mantenir viva aquesta xarxa solidària. Feu córrer aquest missatge i adheriu-vos-hi amb la vostra signatura.